appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 3 juni

Rappers moeten zich vrouwvriendelijker gedragen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vrouwen kechs noemen, oftewel hoeren. Tegen een politie-agent zeggen dat je z’n dochter gaat neuken en seks hebben met een minderjarig meisje. Het zijn een paar gebeurtenissen waarmee Nederlandse rappers in het nieuws zijn gekomen de afgelopen jaren.

De stichting Music#MeToo daagt een aantal rappers en hun management voor de rechter vanwege dit vrouwonvriendelijke gedrag.

Volgens de stichting moedigen de bedrijven waar de rappers voor werken dit soort gedrag aan, want: hoe meer je je misdraagt, hoe meer je zult verkopen.

Hoort dit gedrag gewoon een beetje bij de rap-cultuur en moeten we daar niet zo moeilijk over doen? Of draagt dit bij aan een klimaat waarin vrouwen worden gezien als lustobject. Met alle gevolgen van dien....

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1