appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 29 mei

Er moet meer geld naar Defensie om aan de NAVO-norm te voldoen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Amerika heeft decennialang de rekening betaald, maar is niet van plan dat te blijven doen. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoeksta gisteren. En dan heeft hij het over de Navo.  

Tot grote ergernis van de Amerikanen draagt Nederland al jaren te weinig bij aan de Navo. Deze week maakte minister van Defensie Ank Bijleveld bekend dat er 461 miljoen extra naar Defensie gaat. Dit is echter nog lang niet genoeg om aan de Navo-norm te voldoen. Afspraak is dat de defensie-uitgaven 2 procent van de omvang van de economie moet zijn. Met deze extra investering blijft Nederland volgens Hoekstra hangen op 1,3 procent.  

Zijn we het verplicht aan de Navo en de internationale bondgenoten om die defensie-uitgaven danig op te plussen? Of moeten we in ons land andere prioriteiten stellen voor de besteding van ons geld? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1