appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
Afbeelding

vrijdag 24 mei

De overwinning van Frans Timmermans is goed voor Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland wordt wakker met een duidelijke uitslag van de Europese Verkiezingen, waaruit blijkt dat we een pro-Europese koers varen. Het leek te gaan tussen de VVD en Forum voor Democratie, maar het liep allemaal anders.  

Het rechtspopulisme en het Nexit-geluid van het Forum voor Democratie verliezen van links. De PvdA is onder de leiding van Frans Timmermans de grootste geworden en iedereen raakt dan ook niet uitgepraat over het Frans Timmermans-effect. 

GroenLinks groeit ook, maar wordt zij viert vooral het succes van de PvdA. Jesse Klaver is enthousiast dat de PvdA en GroenLinks samen nu groter zijn dan de VVD en Forum voor Democratie.

Frans Timmermans heeft laten zien dat links kan winnen. Hij denkt dat veel Europeanen meer samenwerking willen tegen klimaatverandering, bij de aanpak van grote bedrijven die nauwelijks belasting betalen en op het sociale vlak.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1