appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Het Marathoninterview
Afbeelding

donderdag 23 mei

De Europese verkiezingen voelen deze keer echt belangrijk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

‘Europa, best belangrijk’ dat was de leus waarmee de Nederlandse regering ons in 2005 opriep om toch vooral te gaan stemmen voor de Europese Grondwet. De tegenstellingen in de Europese Unie zijn groter en groter geworden de afgelopen jaren. Nu, bijna 15 jaar later lijken de verkiezingen meer dan ‘best belangrijk’.

Met de onvermijdelijke brexit en wereldmachten zoals China, Rusland en Amerika lijkt een Europees front van levensbelang, of moeten we juist naar onszelf kijken in deze tijden?

De verwachting is dat eurosceptische partijen meer invloed gaan krijgen in de EU en Nederland. Gisteren in het 1 op 1 debat tussen Premier Rutte en Thierry Baudet werden deze tegenstellingen nog eens flink aangezet. Door Rutte werd steeds het belang van de EU en Europese samenwerking genoemd. De Forum-leider waarschuwde juist voor de gevaren van het lidmaatschap en wil uit de EU stappen.

Zijn deze verkiezingen belangrijker dan ooit? Of voelt u helemaal niet de behoefte om te gaan stemmen? Laat het ons weten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1