appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 21 mei

Ook in Nederland moet Huawei op de zwarte lijst

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Google stopt er mee, grote Amerikaanse chipleveranciers staken hun leveranties… de boycot van de Chinese telecomgigant Huawei door Amerika breidt zich uit.

De bedrijven doen dat niet uit eigen beweging maar omdat president Trump Amerikaanse bedrijven opdraagt geen zaken meer te doen met Huawei. Trump geeft de bedrijven wel nog 90 dagen de mogelijkheid om aanpassingen te doen.
Huawei wordt ervan verdacht samen te werken met de Chinese overheid en spionagemogelijkheden in de Huawei-apparaten in te bouwen.
Door de actie van Google zullen in nieuwe telefoons van Huawei functies als Youtube, de Google Playstore en G-Mail niet meer beschikbaar zijn.

In Nederland hebben nu zo’n 1,3 miljoen mensen een Huawei-telefoon. Nederland heeft vorige week nog de China-stratregie gepresenteerd, daarin komt heel het woord Huawei niet voor. Toch inventariseert de nationale terrorismecoördinator NCTV op dit moment de risico’s op spionage door Huawei bij telecompartijen als Vodafone/Ziggo en KPN.

Moeten wij ons dus ook grotere zorgen maken om Chinese spionage? Moet onze overheid de Amerikaanse koers volgen en actie ondernemen? Of vindt u dat dit geen overheidstaak is en moeten de bedrijven zelf de afweging maken met wie ze zaken doen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1