appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

maandag 20 mei

Het kabinet moet afzien van de geplande renteverhoging op studieschulden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Studentenorganisaties willen voorkomen dat de rente op studieschulden stijgt. Als de rente stijgt, word studeren duurder, zonder dat de kwaliteit van het hoger onderwijs verbetert. En zo is een verhoging in strijd met een verdrag van de Verenigde Naties dat Nederland getekend heeft.

De voorgenomen renteverhoging is al door de Tweede Kamer, maar stuit op steeds meer weerstand. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) roepen minister Ingrid van Engelshoven (D66) op het wetsvoorstel terug te trekken, anders overwegen ze juridische stappen.

Eerder maakte de studiefinanciering plaats voor het leenstelsel, toen ging de rente ook al omhoog. Studenten verzetten zich al langer tegen een nog verdere verhoging van de rente, omdat het voor hen de zoveelste versobering betekent.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1