appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 17 mei

Het kabinet onderschat de criminaliteit rond asielzoekerscentra

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het rommelt al heel de week rondom een rapport met cijfers over criminaliteit rond asielzoekerscentra. Gisteren bleek het Ministerie van Veiligheid en Justitie zaken zoals zware mishandelingen, zedenzaken en (pogingen tot) moord en doodslag, onder het kopje ‘overig’ te hebben geplaatst in het rapport.

Verdoezeling van belangrijke cijfers, zegt de Tweede Kamer. Minister Harbers ontkent dat de cijfers bewust zijn weggemoffeld.

Volgens de Telegraaf was het ministerie al eerder onduidelijk over criminaliteitscijfers rond asielzoekerscentra en burgermeesters trokken al eerder aan de bel over zaken als winkeldiefstal, zakkenrollerij, mishandelingen en bedreigingen waar asielzoekers bij betrokken waren. Ondertussen worden er weinig maatregelen getroffen. Neemt het kabinet de problemen soms niet serieus?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1