appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

donderdag 16 mei

Nederlanders moeten meer over hebben voor kunst en cultuur

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Wil je bij ons komen spelen? We hebben geen budget, maar het is goed voor je exposure! Veel kunstenaars kennen dit verzoek. Musici, acteurs, dansers werken vaak voor een habbekrats. Of gratis. Belangenorganisatie Kunsten ’92 heeft uitgerekend wat het kost om kunstenaars een eerlijke beloning te geven. Daarvoor heeft de cultuursector in ieder geval 25 miljoen euro extra per jaar nodig. Met dat geld kunnen podia kunstenaars fatsoenlijk uitbetalen.

Maar ligt de verantwoordelijkheid van een eerlijke beloning alleen bij de overheid? Zouden niet ook instellingen en podia uit zichzelf een eerlijke gage moeten aanbieden aan de mensen die ze vragen op te treden? En wij als consument, betalen wij wel genoeg voor de kunsten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1