appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 14 mei

De bezetting van een varkensstal door dierenactivisten gaat te ver

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Daar zaten ze: tweehonderd dierenactivisten met allemaal hetzelfde shirt in een overvolle varkensstal. Deze activisten, opererend onder de naam ‘Meat the Victim’, bezetten tien uur lang een stal in Boxtel waarin zo’n zeshonderd moedervarkens met hun biggen liggen. Met deze inbraak wilden de actievoerders aandacht vragen voor het dierenleed van de varkens in de bio-industrie. Boeren en dorpsgenoten reageerden woedend op de inbraak en duwden de auto’s van de demonstranten in de greppel.

Hoe ver mag je gaan met aandacht vragen voor dierenleed? Mag je een staldeur forceren, huisvredebreuk plegen en er met grote getallen een stal bezetten, met alle stress voor de dieren en mogelijke verspreiding van ziektes tot gevolg? Of hebben de boeren gelijk dat ze woedend reageren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1