appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

donderdag 9 mei

Het Nederlands voetbal is terug aan de top

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het was een geweldige voetbalcampagne van Ajax in de Champions League, die gisteravond eindigde met een mokerslag. Het Engelse Tottenham Hotspur won in de allerlaatste seconde met 3-2, door een goal van de Braziliaanse aanvaller Lucas Moura. Dat was genoeg om de 0-1 overwinning van Ajax in Londen weg te poetsen.

Niettemin was er trots in Amsterdam – en ook in de rest van Nederland werd het talentvolle elftal dat zich onderscheidde door attractief en aanvallend voetbal alom geprezen. De buitenlandse kranten kregen geen genoeg van het jeugdige Ajax, dat deed denken aan het elftal van 1995, dat de Champions League won.

Is het Nederlandse voetbal nu definitief terug aan de internationale top? Ook het Nederlands elftal krabbelt namelijk uit een diep dal en plaatste zich met overwinningen op Frankrijk en Duitsland voor de laatste vier van de Nations League.

Mooie voetbaltijden lijken aanstaande. Maar Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt en Hakim Ziyech vertrekken volgend jaar naar grotere competities vertrekken. En het Nederlands elftal heeft zich nog lang niet geplaatst voor het Europees Kampioenschap.

Is het succes van Ajax een incident, of is de sluimerende voetbalcrisis nu definitief bezworen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1