appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Het Marathoninterview
Afbeelding

dinsdag 7 mei

Mensen moeten huiselijke geweld in de buurt sneller durven melden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Huiselijk geweld is een groot maatschappelijk probleem. Zo werd gisteren bekend dat de politie in de Zaanstreek afgelopen zomer twee verwaarloosde jongetjes had gevonden, na een melding van een buurvrouw die de jongetjes de hele dag hoorde huilen.

De politie vond de jongetjes op een bloedhete dag, de één had een onderbroek aan en een mes in zijn hand, de ander had alleen een luier aan.

Uit recent onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat bijna vier op de tien Nederlanders wel eens kindermishandeling vermoedt. Slechts 15 procent nam contact op met de politie of met Veilig Thuis.

Is het logisch dat we huiverig zijn bij het melden van vermoedens van huiselijk geweld, of moeten we de stap durven zetten om op tijd een melding te maken?

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1