appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

maandag 6 mei

Wonen in de grote stad moet voor iedereen mogelijk zijn

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De stad wordt steeds meer het domein van hoger opgeleiden en mensen met een hoog inkomen. Voor wie het financieel minder ruim heeft rest niets anders dan verhuizen naar omliggende gemeenten. Dit blijkt uit onderzoek op verzoek van Trouw.

De tien grootste steden van Nederland zullen tot 2030 met tien procent groeien, Amsterdam zal dan naar verwachting 1 miljoen inwoners hebben. Tegelijkertijd zal er een woningtekort van tienduizend woningen zijn waardoor de prijzen alleen maar toenemen. Tel daarbij op dat corporaties sociale huurwoningen verkopen, dan zal de kloof tussen arm en rijk alleen maar toenemen.

De onderzoekers stellen dat de uitdagingen die de groeiende steden met zich meebrengen nog niet voldoende zijn doorgedrongen tot de landelijke overheid.
Wat vindt u dat er moet gebeuren? Daarover kunt u vandaag meepraten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1