appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

dinsdag 16 april

De ware schoonheid van de Notre-Dame krijg je nooit meer terug

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In Parijs liepen de tranen over de wangen van de toeschouwers die naar de vlammende Notre-Dame keken. Dé kerk van Parijs vatte gisteravond vlam en het dak en de binnenkant zijn zo goed als verwoest.

Er is inmiddels in 12 uur tijd al 100 miljoen euro ingezameld om kathedraal in de vroeggotische stijl weer op te bouwen. Maar is echt herstel wel mogelijk? Kunnen we wat aan deze Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal die bijna 900 jaar is gebouwd en toegevoegd wel renoveren? Of is de ziel van deze plek, een symbool van de Europese cultuur,  voorgoed in rook opgegaan? Moeten we de Notre-Dame wel in originele staat willen terugbrengen?

We zijn benieuwd naar uw mening en herinnering aan de Notre-Dame.

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1