appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

maandag 15 april

Het minimumloon moet fors omhoog

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Fulltime werken en toch niet rond kunnen komen, dat is volgens FNV de situatie waarin mensen zitten die het minimumloon verdienen. Zij zien gezinnen die onder de armoedegrens leven en pleiten daarom voor een drastische verhoging van het minimumloon: van €9,30 naar €14,- per uur.

Werkgevers waarschuwen dat een dergelijke loonsverhoging banen zal kosten, omdat werknemers te duur worden. Economen verschillen hierover echter van mening. Sommigen vrezen inderdaad het verlies van banen voor lage inkomens. Anderen wijzen op onderzoeken waaruit zou blijken dat het wel meevalt met dat banenverlies en dat mensen juist productiever worden als ze meer betaald krijgen.

Ben jij werkgever en hoe denk je over dit onderwerp? Of probeer je juist rond te komen van een laag salaris? Praat mee!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1