appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 12 april

Ex-kankerpatiënten worden te vaak aan hun lot overgelaten.

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Na te zijn genezen van kanker, is er vaak slechte nazorg. Ex-kankerpatiënten moeten zichzelf maar redden op lichamelijk vlak, maar ook maatschappelijk is er weinig begrip voor deze patiëntengroep.

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat is uitgevoerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, komen vaak niet aan een hypotheek en krijgen te weinig zorg voor de naweeën van de ziekte, omdat ze simpelweg als ‘genezen’ worden gezien. Bent u zelf ex-kankerpatiënt en mist u nazorg op lichamelijk of financieel vlak? Kent u iemand die kanker heeft gehad en wel wat extra hulp kan gebruiken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1