appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 11 april

Het is de juiste beslissing de Brexit een half jaar uit te stellen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is Theresa May weer gelukt om uitstel voor de Brexit te krijgen. Vannacht is er tot in de kleine uurtjes in Brussel overlegd en nu heeft de premier van het Verenigd Koninkrijk nog tot 31 oktober uitstel gekregen om haar deal door het Britse parlement te krijgen voordat de Britten de EU gaan verlaten.

Morgen dus geen No-Deal. “Verspil deze tijd niet”, zei EU-president Donald Tusk vannacht. Als het Lagerhuis voor 31 oktober akkoord gaat, kan het Verenigd Koninkrijk eerder uit de EU stappen. Maar anderzijds is het nog steeds mogelijk dat de Brexit door het nationale politieke steekspel helemaal van tafel gaat.

Rijst natuurlijk de vraag; is het goed dat ze opnieuw in Londen de kans hebben gekregen om te overleggen? Zal dit leiden tot een weloverwogen vertrek? Had Europa  wat strenger voor ze moeten zijn en ze geen extra tijd te gunnen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1