appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 29 maart

Er moet meer nuance komen in het maatschappelijk debat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Driekwart van de Nederlanders vindt dat de meningsverschillen over maatschappelijke kwesties in ons land toenemen. Hete hangijzers waarbij de gemoederen vaak hoog oplopen zijn ontwerpen als Zwarte Piet, het klimaat en integratie.

We komen steeds meer tegenover elkaar te staan in discussies en reageren steeds agressiever op elkaar. De nuance gaat hierdoor verloren waardoor mensen steeds meer polariseren.

Nederlanders wijten de toenemende polarisatie aan de mentaliteit , maar vooral aan de media en dan vooral de nieuwe media. Begint meer nuance bij jezelf? Of moeten politici, de traditionele media en de grote tech bedrijven (Twitter en Facebook) ervoor zorgen dat discussies genuanceerder verlopen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1