appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 28 maart

Een landelijke meldpunt 'indoctrinatie in het onderwijs' gaat te ver

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Minister Slob noemt het meldpunt 'indoctrinatie in het onderwijs' van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie een ‘moderne schandpaal’.

Het meldpunt is ruim twee weken in de lucht. Het wetenschappelijk bureau van Forum, Renaissance Instituut genaamd, stelt dat leerlingen en studenten "aan de lopende band" worden geïndoctrineerd dat er steeds meer leerlingen en ouders zijn “die hier genoeg van krijgen.” Forum voor Democratie wil “de omvang van het probleem” in kaart brengen.

Naast minister Slob zijn de onderwijsbonden verontwaardigd over het meldpunt. Zo geeft CNV Onderwijs aan: “We zijn tegen het starten van dit soort meldpunten. Het zorgt er nu voor dat er wordt aangestuurd op verdeeldheid en dat is niet goed. Juist nu, gezien alle uitdagingen en ontwikkelingen in het onderwijs. Erkenning en waardering zijn cruciaal.”

Gaat een dergelijk meldpunt inderdaad te ver? Of moet het mogelijk zijn om scholen en universiteiten te melden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1