appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 27 maart

We verlangen te veel van de moeders van nu

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

‘De moeder de vrouw’, aan aandacht heeft ze deze week geen gebrek. En dan doelen we natuurlijk op het thema van de Boekenweek. En wij doen mee, want vandaag is het zo ver: een speciale uitzending over de rol van de moderne moeder.

Er is inmiddels meer in het leven van de vrouw dan het aanrecht. Er wordt van haar verwacht dat ze werkt, een leuk (sociaal) leven heeft met een mooi huis én kinderen. Maakt deze combinatie het moederschap zwaarder dan ooit? Of wordt de zwaarte van deze taak, die inmiddels gedeeld wordt met een vader of partner, overdreven?

Zie jij de druk op moeders toenemen? Wil de moderne vrouw te veel? Zijn de zorgtaken eerlijk verdeeld? Of moeten moeders niet zo zeuren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1