appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 25 maart

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom moet naar 30 km per uur

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom moet van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. Daartoe roept de RAI Vereniging vandaag op.

Een derde van alle ongevallen met dodelijke afloop komt (mede) door een te hoge snelheid. Er komen steeds meer soorten gemotoriseerde en elektrische voertuigen in het verkeer. Ouderen blijven steeds langer mobiel wat voor meer gevaarlijke situaties zorgt.
 
De snelheidsnorm van maximaal 30 per uur is nodig om het aantal slachtoffers in het verkeer verder terug te dringen. Bovendien beperkt het ook de geluidsoverlast. Wel kan een verplichte snelheid van 30 kilometer per uur in steden leiden tot onnodige files en opstoppingen. Hierdoor zal een rit binnen de bebouwde meer tijd kosten waardoor je langer aan het verkeer deelneemt. En het is nog maar de vraag of de gewenste maatregel bijdraagt aan minder CO2 uitstoot.

Moeten we inderdaad de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom verlagen? Of is het maar de vraag of dat de veiligheid en het milieu gaat verbeteren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1