appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 21 maart

Het is goed dat Forum voor Democratie de Nederlandse politiek opschudt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Na het tellen van bijna alle stemmen is het overduidelijk: Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Staten verkiezingen.

Deze nieuwkomer onder leiding van Thierry Baudet stormt van nul naar mogelijk twaalf zetels in de Eerste Kamer. "De arrogantie en stupiditeit van Mark Rutte is afgestraft", aldus FvD-leider Baudet in zijn overwinningsspeech.

Je kunt het een monsterzege noemen, of een aardverschuiving, feit is dat de politieke arena er de komende periode heel anders uit gaat zien. Er is meer versplintering gekomen en partijen zullen nieuwe coalities moeten vormen.

Moeten we blij zijn met deze politieke aardverschuiving? Of is de opkomst van deze nieuwe onmiskenbaar rechtse partij zorgelijk?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1