appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 13 maart

Het sluiten van het Europees luchtruim voor de Boeing 737 MAX is een logische stap

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Voorlopig zijn Boeings van het type 737 MAX niet welkom in het Europese luchtruim. Dit besluit werd genomen nadat afgelopen zondag een vliegtuig van Ethiopian Airlines neerstortte met 157 mensen aan boord. In oktober 2018 kwamen bij een ander ongeluk met dit type toestel 189 mensen om het leven.

Over de toedracht van het ongeluk afgelopen zondag is nog niets duidelijk. Totdat die duidelijkheid er is hebben Europese landen dus besloten deze Boeings te weren. In de Verenigde Staten, het thuisland van Boeing, mogen de toestellen van dit type nog wel vliegen. Het Europese verbod is een flinke financiële strop voor Boeing én de luchtvaartmaatschappijen.

Zou jij nog durven vliegen met een Boeing 737 MAX? Of vind je dat met dit besluit Boeing en de luchtvaartmaatschappijen onterecht grote economische schade wordt toegebracht?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1