appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

maandag 11 maart

De overheid moet de woningmarkt aan banden leggen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Lukt het jou maar niet om een huis te kopen? Of verhuur jij juist huizen, en ben je het gemopper over huisjesmelkers zat? Graag horen we je mening in Stand.nl. 

Als het aan de Christenunie ligt, wordt wonen minder aan de markt overgelaten, zegt partijleider Gert-Jan Segers vandaag. Speculanten als Prins Bernhard Jr. kopen veel woningen en drijven zo de prijzen op, waardoor het voor starters moeilijk is een woning te kopen. Ook voor sociale huurwoningen zijn de wachtlijsten huizenhoog.

Segers wil daarom dat beleggers een overdrachtsbelasting van zes procent gaan betalen, terwijl starters dan juist naar een tarief van nul procent gaan. Ook wil hij dat gemeenten bij nieuwbouwprojecten voor een vast percentage sociale woningbouw zorgen.

Maar is overheidsbemoeienis wel de oplossing voor de problemen? Gaan projectontwikkelaars nog wel investeren als er zo veel beperkingen zijn? Is het eerlijk om de overdrachtsbelasting niet aan het huis, maar aan de persoon te koppelen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1