appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 8 maart

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen gaat te veel over landelijke thema’s

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is nu echt op stoom gekomen. Gisteravond kon heel Nederland zien hoe acht fractievoorzitters met elkaar in debat gingen. Maar niet de provinciale lijsttrekkers, of de Eerste Kamer-kopstukken – het waren de aanvoerders van de Tweede Kamerfracties die de strijd aangingen over stellingen als ‘Het kabinet moet immigratie nog verder beperken’ en ‘De politiek moet tradities als Zwarte Piet en vuurwerk beschermen’.

Natuurlijk, deze verkiezingen bepalen de samenstelling van de Eerste Kamer, en dus is het relevant om te weten of de oppositiepartijen de coalitie steunen. Maar gaat het ook wel over de thema’s waar het nu over zou moeten gaan? NRC heeft geteld: de provincie is twee keer genoemd, waterschap slechts één keer. Wat worden we wijzer van de manier waarop dit debat wordt gevoerd? 

Weet jij na gisteravond wat het beste is voor je provincie of wordt je stem vooral een uiting van steun of frustratie naar het kabinet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1