appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 6 maart

De parlementaire enquête over gaswinning heeft vooral symbolische waarde

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De Tweede Kamer stemde gisteren unaniem in met een parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. Daarmee hopen de volksvertegenwoordigers het vertrouwen van de Groningers te kunnen terugwinnen.

Wat precies de onderzoeksvraag zal zijn wordt nog nader bepaald. Wel is afgesproken dat de enquêtecommissie pas van start zal gaan als de schade-afhandeling is afgerond. Wanneer dat precies zal zijn is natuurlijk nog niet duidelijk.

Met een parlementaire enquête wordt duidelijk wat er fout is gegaan, maar de scheuren in huizen die door aardbevingen zijn ontstaan worden er natuurlijk niet mee gerepareerd. Is de enquête cruciaal voor waarheidsvinding, of is-ie toch vooral voor de bühne?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1