appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

maandag 4 maart

De SIRE-campagne #doeslief is hard nodig

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Gewoon een medewerker in de supermarkt gedag zeggen of je plaats in de bus afgeven aan iemand anders. Nederlanders moeten wat aardiger voor elkaar worden. Daarom begint SIRE (Stichting Ideële Reclame) vandaag de campagne #doeslief om mensen ertoe te bewegen beter met elkaar om te gaan. SIRE wil met de campagne Nederland „een beetje mooier en liever maken.”

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat een flink deel van de Nederlandse bevolking zich ergert aan het gebrek aan respect in de openbare ruimte. Heeft u ook die ervaring? Vindt u ook dat we ons soms ronduit onbeschoft tegenover elkaar gedragen? Of is het nog niet zo slecht gesteld met onze omgangsvormen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1