appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 1 maart

Er moet een landelijke wet komen tegen seksuele intimidatie op straat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Er moet een landelijke wet tegen seksuele intimidatie op straat komen, dat vinden PvdA en CDA. Seksueel getinte gebaren maken, sissen en najoelen op straat kan zo strafbaar worden gesteld. Lokale verboden zijn er al, maar Amsterdam en Rotterdam merken dat handhaven zonder landelijk beleid heel lastig is.

Bijna driekwart van de Nederlandse vrouwen heeft ooit te maken gehad met seksuele intimidatie. Omfietsen zodat je niet door het park hoeft, niet hardlopen in het donker. Angst voor seksuele intimidatie en geweld op straat kan ingrijpend zijn.

Zorgt het landelijk strafbaar maken van seksuele intimidatie in het openbaar voor veiligere straten en minder intimidatie? Of helpt landelijke wetgeving net zo min als lokale regels en is er iets anders - een gedragscode bijvoorbeeld - nodig?

Heb jij wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie op straat? En zorgt een nationale wet voor veiligere straten volgens jou, of helpt dat niet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1