appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 22 februari

Het is een illusie dat alle nieuwe auto’s in 2030 emissieloos rijden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Heb jij al een elektrische auto? Of wordt je volgende auto een stekkerexemplaar? Als het aan het kabinet ligt, zijn alle nieuwe auto’s in 2030 emissieloos. Maar we zijn er nog lang niet klaar voor.

Deze hele week heeft verslaggever Martijn Grimmius onderzocht of het haalbaar is om in 2030 massaal elektrisch te rijden. Ons elektriciteitsnet kan het nog niet dragen, zo blijkt, en ook het aantal laadpalen schiet ernstig tekort. We moeten er vanaf 2020 elke dag zo’n 700 gaan neerzetten om het te halen. Maar het aandeel verkochte stekkerauto’s zit flink in de lift, en er zijn zelfs al rijscholen die er op inspringen. De verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven is onze gast vandaag en je kunt haar al je vragen stellen over elektrisch rijden.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1