appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 20 februari

Politici verschuilen zich te veel achter de rekenmeesters

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Ze konden er gisteren niet over uit in Den Haag. Hoe was het toch mogelijk dat de energierekening voor gezinnen dit jaar gemiddeld 334 euro hoger is dan in 2018 ? Drie keer zoveel als minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken hadden voorspeld.

Wiebes en Keijzer baseerden hun voorspelling op achterhaalde cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Het is kortom nog maar de vraag of de Nederlander er dit jaar echt op vooruit gaat. Het Nibud, het kenniscentrum voor de huishoudportemonnee, denkt nog steeds van wel. Maar de consument gelooft er ondertussen niets van. Voor het eerst in vier jaar is het consumentenvertrouwen negatief.

Het is bijna een terugkerend ritueel: de focus op de koopkrachtberekening. En we wachten ook vol spanning op de doorrekening van het klimaatakkoord. Maar de vraag is of we daar wel zo blind op moeten varen? Zijn die cijfers heilig? De praktijk is weerbarstiger.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1