appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 19 februari

Het is goed dat de EU weigert IS-strijders terug te nemen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De EU is niet onder de indruk van het dreigement van president Trump. Trump dreigt  dat de door de VS gevangengenomen IS-strijders uit Europa vrij te laten. Minister Blok van Buitenlandse Zaken reageerde gisteravond dat Nederland weigert IS’ers terug te halen en te berechten. Deskundigen wijzen op de Geneefse Conventie waarin staat dat je vijanden een eerlijk proces moeten krijgen.

De 800 IS'ers zitten nu nog vast in kampen die onder controle staan van de Koerden, die steun krijgen van de VS. Na het vertrek van de Amerikanen uit Syrië kunnen de IS’ers op vrije voeten komen en mogelijk op eigen houtje naar Europa terugkeren.

Bent u bang voor aanslagen als IS’ers terugkomen of wilt u juist dat Nederland zijn verantwoordelijk neemt en de gevangenen een eerlijk proces geeft?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1