appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

maandag 18 februari

Schiphol moet ook na 2020 kunnen groeien

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het is precies wat omwonenden en milieuorganisaties níet willen, maar toch gaat het gebeuren: Schiphol zal na 2020 zeker verder groeien en Lelystad Airport komt er.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is daar duidelijk over want anders mist Schiphol volgens haar gewoon de boot. Om de positie als belangrijk internationaal economisch knooppunt vast te kunnen houden, moet Schiphol uitbreiden.

Het plafond van 500.000 vluchten per jaar dat tot en met 2020 geldt is nu al bereikt. Volgens van Nieuwenhuizen is een groei van Schiphol dan ook onvermijdelijk.
Het kabinet wil bovendien dat Lelystad een overloopluchthaven van Schiphol wordt.

De Bewoners Omgeving Schiphol zijn verrast door de woorden van de minister, zij zeggen dat er vorige week nog een gesprek is geweest met Van Nieuwenhuizen, maar dat zij nu eigenlijk toch al partij kiest.

Wat vindt u, zouden we vanwege van het klimaat en de geluidsoverlast het goede voorbeeld moeten geven en is Schiphol groot genoeg? Of moeten we kiezen voor economische groei en heeft de minister gelijk?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1