appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 15 februari

Vaccinatieweigeraars mogen financieel worden gestraft

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De vaccinatiegraad in Nederland daalt. Hoewel meningokokken vorig jaar nog aan 22 mensen in Nederland het leven kostte, heeft maar 86 procent van de opgeroepen 14-jarigen een inenting gehaald. Ook andere vaccinaties worden in heel Europa steeds vaker geweigerd.

Daarom maken ziektes die al bijna waren uitgestorven, zoals de mazelen, een comeback. De Tweede Kamer zit hierover met de handen in het haar. Want een lage vaccinatiegraad is een gevaar voor de volksgezondheid: als te weinig mensen zijn ingeënt, krijgen ziektes weer vrij spel. Er zijn plannen om kinderdagverblijven ongevaccineerde kinderen te laten weigeren.

De VVD wil zelfs zo ver gaan om te onderzoeken of ouders die hun kind een prik onthouden daar financieel voor te straffen. Maar hoe ver kun je daarin gaan? Kun je ouders dwingen hun kind in te enten, of tast je daarmee de lichamelijke integriteit aan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1