appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 14 februari

Flexwerk doet onze maatschappij meer kwaad dan goed

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Er komen steeds meer flexwerkers bij. In 2003 waren er nog 1,7 miljoen flexwerkwerkemers en zelfstandigen, inmiddels zijn dit er ruim 3 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van de Flexbarometer die door het CBS en TNO is gepubliceerd.  Doordat er steeds meer flexwerk komt, wordt er minder afgedragen aan sociale zekerheid en pensioen, dit komt omdat zzp’ers fiscale voordelen hebben die vaste werknemers niet hebben en minder of geen pensioenpremie afdragen.

Daarnaast kan flexwerk invloed hebben op de economie. Volgens TNO-onderzoeker Sarike Verbiest verdienen flexwerkers minder dan mensen met een vast dienstverband. Het FNV geeft aan dat we af moeten van flexwerk en toe moeten we toe naar een maatschappij waarbij het niet meer zelfsprekend is dat werkgevers flexkrachten kunnen inhuren.

Is flexwerk een zegen voor de werkgever? Of is ons stelsel op deze manier financieel onhoudbaar geworden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1