appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 12 februari

Er moet een minister voor Gehandicaptenzaken komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Volgens presentatrice Lucille Werner moet er een apart ministerie voor mensen met een handicap komen. Volgens Werner, die zelf ook een handicap heeft, is er te weinig aandacht voor gehandicaptenbeleid in Nederland.

Zo is er volgens de presentatrice geen duidelijk aanspreekpunt voor mensen met een beperking. "Het is gewoon een grote brij als het gaat om gehandicaptenbeleid, mensen weten niet waar ze moeten zijn.” Ook is er te weinig kennis bij mensen zonder handicap waardoor er zelden begrip is. Dit terwijl er volgens Werner twee miljoen mensen in Nederland met een handicap zijn. Landen als India en Honduras hebben wel aparte ministeries voor Gehandicaptenzorg. "Er is gewoon maatwerk nodig, dan pas kom je tot succes", zegt Werner.

Is het logisch om een apart ministerie voor Gehandicaptenzaken op te richten, of kan er dan voor elk probleem in de samenleving een minister worden bedacht?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1