appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 7 februari

Volwassenen moeten een voorbeeld nemen aan de actievoerende jongeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Vandaag gaan de scholieren van Nederland het Malieveld op om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid. Naar verwachting komen er duizenden jongeren op af. Leidde bij ons tot de vraag: is het niet de hoogste tijd dat ook de volwassenen in actie komen?

Jongeren strijden voor hun eigen toekomst, en voor die van de kinderen die nog geboren moeten worden. Ze hebben weliswaar de steun van 350 wetenschappers, maar moeten volwassenen niet veel breder hun verantwoordelijkheid nemen? In België roept Youth for Climate inmiddels op tot een wereldwijde actie, “Jongeren, ouders, grootouders… Iedereen!”

Moet deze spijbelactie meer navolging krijgen en moeten Nederlanders massaal de barricaden op? Of is het juist aan de jeugd om deze boodschap vol bravoure over te brengen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1