appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

donderdag 31 januari

Werknemers moeten meer te zeggen krijgen over hun eigen baan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Steeds meer werkende Nederlanders hebben last van burn-out klachten. In 2017 gaf 16 procent van de werkenden last te hebben van burn-outklachten in 2007 was dit 11 procent, dit blijkt uit de Arbobalans van onderzoeksinstituut TNO. Zo ervaren mensen steeds hogere taakeisen, maar verliezen werknemers ook autonomie in hun werk.

Werknemers moeten dus werken volgens de instructies van de baas. De combinatie van meer taken en weinig vrijheid in ons werk is volgens de onderzoekers van TNO de reden voor meer psychologische klachten en meer verzuim.

Moeten mensen meer vrijheid krijgen om hun werk uit te oefenen, of moeten we beseffen dat we niet over alles zeggenschap kunnen hebben? 
Heb jij het idee dat je in een keurslijf zit op je werk en hoe wil je dat veranderen? Laat het ons weten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1