appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

woensdag 30 januari

De coalitie heeft de problemen rond het kinderpardon goed opgelost

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De coalitie is er uit: er komt nog één keer een kinderpardon. Daarmee is een kabinetscrisis afgewend én is er hoop voor 630 kinderen en hun gezin. Dat betekent dat zo’n 90 procent van de kinderen waarschijnlijk in Nederland mag blijven. Wel zal de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris verdwijnen.

De VVD zag lange tijd niets in een nieuw pardon, terwijl D66 en de ChristenUnie wel een versoepeling wilden. Toen het CDA plotseling afweek van het regeringsstandpunt, ontstond er een crisissfeer in het kabinet.

Een echte crisis is gisteravond alsnog voorkomen, maar tegen welke prijs?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1