appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

dinsdag 29 januari

De term 'laagopgeleid' moet in de ban

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Wethouders van de grote steden willen af van de term ‘laagopgeleid’. Ze vinden dat die term ten onrechte suggereert dat mensen die geen hbo-opleiding of universitaire studie hebben gedaan minder belangrijk zouden zijn.

Daarom willen ze dat het onderscheid ‘hoger- en lageropgeleid’ uit beleidsstukken verdwijnt. Ook het ministerie van Onderwijs vermijdt het gebruik van de termen zoveel mogelijk.

Het is echter lastig om de term ‘laagopgeleid’ helemaal niet meer te gebruiken. Een alternatief lijkt nog niet echt voor handen. Wel probeert het ministerie waar mogelijk de onderwijsvorm te benoemen in plaats van het onderwijsniveau.

Welke opleiding heeft u? En voelt u zich minder als u ‘laagopgeleid’ wordt genoemd? Laat het ons weten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1