appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

maandag 28 januari

Werkgevers moeten meer doen om intimidatie op de werkvloer uit te bannen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Veel mensen krijgen er weleens mee te maken tijdens het werk: intimidatie. Een verpleegster die wordt gevraagd iemands billen nog een keer te wassen of een politieagent die wordt uitgescholden op straat.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de vijf werknemers te maken krijgt met intimidatie op het werk. En bij één op de 50 is het nog erger, die ervaren ongewenste seksuele aandacht, geweld of pesterijen. Het gaat vooral mis in het maatschappelijk werk en de zorg.

De vraag is: wie gaat dit grote maatschappelijke probleem oplossen? Het ligt voor de hand de bal bij de werkgevers te leggen. Die moeten zorgen voor een veilig werkklimaat.

Bent u zelf weleens geïntimideerd op de werkvloer? Laat het ons weten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1