appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

vrijdag 25 januari

Er is te weinig respect voor leraren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Morgen wordt de leraar van het jaar verkozen, de bedoeling van deze onderscheiding is om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan het imago van het vak leraar. Want laten we eerlijk zijn, dat beroep staat er niet goed op momenteel:

Alleen al voor het geld ga je niet het onderwijs in. Er zijn de klachten over werkdruk, de administratieve rompslomp en de grote klassen die ook nog eens veel meer aandacht vragen dan jaren geleden. Schoolleiders moeten hun uiterste best doen om iedere dag voldoende en goede leraren voor de klas te krijgen.

Scholieren en studenten mijden de pabo om het salaris, het carrièreperspectief en het imago van leraren. Er moet meer geld bij, de werkdruk is te hoog en de salarissen zijn te laag. En dan heb je er als leraar ook nog mee te maken dat filmpjes uit de klas viraal gaan met alle gevolgen van dien, kijk alleen al in de Telegraaf naar leraar Gerrit Keeman die thuis zit na een gefilmd relletje in de klas.

Moeten we meer waardering hebben voor onze leraren? Of horen de problemen die ze nu ondervinden bij het vak?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1