appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

donderdag 24 januari

Nederlanders hechten te veel waarde aan medische informatie op internet

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nederland is kampioen als het gaat om het online opzoeken van medische informatie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zocht het afgelopen jaar 67% van de mensen in ons land online naar informatie over gezondheid en leefstijl. Het hoogste percentage van alle Europese landen.

Hoewel medische informatie op internet lang niet altijd betrouwbaar is, wordt er toch massaal gezocht op wetenswaardigheden over bepaalde ziektes, beschrijvingen van diagnoses en zelfs ingewikkelde operatietechnieken.

Sociaal wetenschapper Fam te Poel van de Universiteit van Amsterdam waarschuwt daarom ook voor zogenaamde ‘cyberchondria’. Online informatie over gezondheid kan er volgens haar voor zorgen dat mensen zich onterecht angstiger gaan voelen.

Zoekt u wel eens naar een kwaal op internet? En hoeveel waarde hecht u daar aan? Laat het ons weten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1