appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

woensdag 23 januari

Het verspreiden van misselijkmakende filmpjes is niet te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Ophef over de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Spijkenisse. Het filmpje van de mishandeling werd massaal op het internet gedeeld. Vijf minderjarige jongens zijn inmiddels aangehouden.

Op de beelden is te zien hoe afgelopen vrijdag een jongen door een groep wordt geslagen. Als hij even later op de grond ligt, wordt hij ook geschopt. Het slachtoffer liep een gebroken neus, een scheur in zijn oor en verschillende blauwe plekken op.

Op diverse internetsites wordt schande gesproken van deze mishandeling. Ook werden privegegevens van de verdachten gedeeld. De familie van een van de verdachten is inmiddels ondergedoken. De burgemeester van gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse onder valt, heeft opgeroepen niet voor eigen rechter te spelen. Daarnaast roept de burgemeester op om dit soort filmpjes niet te delen op het internet.

De vraag is of je de daders, ook minderjarig, zou moeten beschermen tegen zo'n digitale klopjacht, of dat het simpelweg niet tegen te houden is.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1