appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 16 januari

De Brexit moet worden uitgesteld

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is de Britse premier May niet gelukt om het Britse parlement te overtuigen van de Brexit-deal die ze met de Europese Unie heeft gesloten. Sterker nog, sinds 1924 heeft een Britse regering nog nooit zo’n grote nederlaag geleden in het House of Commons.

De vraag is natuurlijk hoe het nu verder moet. Door het wegstemmen van de deal is de onzekerheid groter geworden en neemt de tijdsdruk toe. Groot-Brittannië heeft nog 71 dagen om een gevreesde harde breuk - zonder deal -,  met de EU te voorkomen.

May moet uiterlijk maandag met een alternatief plan voor een akkoord met de EU komen. Dat is kort dag want het lijkt niet realistisch om voor die tijd met een voor alle partijen acceptabel alternatief te komen. Sommige Britse parlementariërs riepen daarom gisteravond op om de Brexit voorlopig uit te stellen. Dan blijft voorlopig de onzekerheid maar is er tijd om een beter akkoord te sluiten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1