appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

dinsdag 15 januari

Er moet alsnog een CO2-heffing voor bedrijven komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De PvdA wil dat er alsnog een CO2-heffing voor het bedrijfsleven komt. Het geld dat met een dergelijke heffing wordt opgehaald moet ervoor zorgen dat burgers minder hoeven te betalen voor de energietransitie.

In het klimaatakkoord dat eerder is gesloten, was er bewust gekozen om bedrijven geen heffing op te leggen omdat dit slecht zou zijn voor de concurrentiepositie van Nederland. Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, ontkende eerder al dat burgers nu vooral dreigen op te draaien voor de energietransitie: “Als bedrijven vertrekken en er banen verdwijnen, betalen de burgers ook.”

Toch hoopt de PvdA nu alsnog steun voor de CO2-heffing te krijgen omdat er ook in de coalitie kritiek is op het gesloten klimaatakkoord.

Moeten bedrijven zo’n heffing betalen voor de energietransitie, zodat burgers meer ontlast worden? Of heeft dit uiteindelijk een averechts effect omdat dit slecht is voor de concurrentiepositie van Nederland?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1