appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

maandag 14 januari

De VVD is een opportunistische partij geworden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

VVD’ers hebben dit weekend het nieuws gedomineerd met hun uitlatingen. Rutte uitte vrijdag de behoefte dat hij raddraaiers tijdens de afgelopen jaarwisseling ''het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou slaan''VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zei dat hij de burger verkiest boven het klimaatakkoord. Tweede Kamerlid Wybren van Haga opent de aanval op D66 minister Sigrid Kaag. Zij zou de Nederlandse ondernemer vergeten in de internationale onderhandelingen en te veel oog hebben voor onderwerpen die niet de handel ten goede komen.

Daarbij zijn drie burgemeesters van de VVD teleurgesteld in de ''opportunistische en populistische toon'' van de eigen partij en missen ze de liberale waarden. Marco Out van Assen en Don Bijl van Purmerend hebben inmiddels hun lidmaatschap opgezegd. Koen Schuiling, schreef zaterdag in NRC Handelsblad dat ook onder bestuurders van VVD-signatuur 'breed ongenoegen leeft'. De kritiek intern is dat visie ontbreekt en dat pragmatisme de boventoon voert. Ze ergeren zich bijvoorbeeld aan het gebrek aan integriteit zoals bijvoorbeeld bij de datsja-leugen van Halbe Zijlstra.

Waarom kiest de VVD niet voor een constructief debat, maar opent het direct de aanval op die andere politieke partij die relatief dichtbij ligt? En zal de ontevredenheid binnen de partij ook zijn weerslag hebben op de kiezer? Of is dit juist de nieuwe en doeltreffende manier van politiek bedrijven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1