appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 11 januari

Een volledig circulaire economie is een utopie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als het aan het kabinet ligt is de Nederlandse economie in 2050 afvalloos en hebben we een volledig circulaire economie.

Maar volgens een adviesrapport van het Planbureau voor de Leefomgeving is ons land nog lang niet zo ver. Zo breken volgens het rapport nieuwe circulaire initiatieven moeilijk door vanwege ‘hardnekkige normen en gewoonten, onvoldoende beprijzing van milieugebruik, en wringende wet- en regelgeving’.

Het Planbureau zegt dat er meer ingezet moet worden op het repareren, delen, leasen of circulair ontwerpen van producten – om zo het grondstofgebruik in Nederland drastisch te verminderen.

Hoe ga jíj om met kapotte spullen? Laat je bijvoorbeeld je schoenen repareren? Deel je bepaalde producten met je buren? Hoe ‘circulair’ ben jij?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1