appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

donderdag 10 januari

Mensen minder laten vliegen is een heilloze missie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

We moeten met z'n allen minder gaan vliegen om de uitstoot van CO2 te verminderen en de klimaatdoelen te halen. Tegelijkertijd is de drempel om in het vliegtuig te stappen nog altijd erg laag. Voor een paar tientjes vlieg je naar bijvoorbeeld Zuid-Europa en ook verre bestemmingen zijn vaak spotgoedkoop. 

Vorig jaar werden er 9,8 miljoen vliegvakanties geboekt, bijna net zoveel als de 10,2 miljoen autovakanties. Het aantal buitenlandreizen met de auto daalde zelfs met 2%. Januari is traditioneel dé maand om de zomervakantie te boeken, maar of er minder vliegreizen worden geboekt lijkt maar zeer de vraag. 

Wat denkt u? Zullen we ons vlieggedrag veranderen of is het een heilloze missie? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1