appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

maandag 7 januari

Het ondertekenen van het anti-homopamflet is verwerpelijk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Honderden protestantse christenen hebben een handtekening gezet onder de Nashville-verklaring, een pamflet dat zich sterk uitspreekt tegen homoseksualiteit en transgenders. Onder de ondertekenaars is ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. 

In de verklaring staat dat "God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw", en dat ook het goedkeuren van “homoseksuele onreinheid of transgenderisme” zondig is. Ook staat erin dat homoseksuelen en transgenders van hun geaardheid kunnen genezen.

Valt dit onder vrijheid van meningsuiting en heeft iedereen het recht om een pamflet als dit te ondertekenen? Of worden hier grenzen overschreden en zet het aan tot discriminatie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1