appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

vrijdag 4 januari

Iedereen zou internet moeten hebben

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Bijna 900.000 mensen in Nederland gebruiken geen internet. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ongeveer de helft van de niet-gebruikers van internet zijn ouderen.

Hoe lastig is het in deze tijd om geen internet te hebben? Nederland is op veel vlakken een volledige digitale samenleving aan het worden. Het telefoonboek bestaat niet meer en veel fysieke winkels verdwijnen. Daarnaast blijft ook de brievenbus vaker leeg. Veel van het contact dat wij bijvoorbeeld hebben met overheidsinstanties en banken gaat volledig digitaal. Volgens het CBS geven mensen als verklaring om internetloos te leven: geen interesse, geen mogelijkheden of geen kennis en vaardigheden om online te gaan.

Moet iedereen internet gebruiken in Nederland, omdat ons land digitaliseert? Of moet er altijd de mogelijkheid blijven bestaan om zonder internet te kunnen leven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1