appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 18 december

De Nederlandse maatschappij is te weinig gericht op alleenstaanden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De komende jaren wonen steeds meer mensen alleen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben op dit moment ruim 3 miljoen mensen een eenpersoonshuishouden. Dit getal zal volgens het CBS alleen maar toenemen de komende jaren: zo is de verwachting dat er in 2030 3,5 miljoen eenpersoonshuishoudens zijn.

Bijna driekwart van de huishoudens die er tot 2030 bij komen zijn eenpersoonshuishoudens. Het zijn voornamelijk ouderen die vaker alleen wonen. Dat komt door verweduwing, maar ook door scheidingen. Uit eerder onderzoek van het CBS bleek dat er ook onder jongeren steeds meer singles zijn, omdat jongeren sneller hun relatie verbreken dan voorheen.

Maar is onze samenleving klaar voor het groeiend aantal mensen dat alleen woont? Daar moet onze samenleving dan ook beter op ingericht worden. Zo blijven alleenstaande ouderen vaak wonen in grote gezinswoningen en komen woningen dus niet vrij voor anderen. Als alleenstaande betaal je relatief veel belasting vergeleken met een huishouden met tweeverdieners.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1